USA eraldab Ukraina julgeolekujõududele 116 miljonit dollarit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko USA Kongressi ees esinemas.
Ukraina president Petro Porošenko USA Kongressi ees esinemas. Foto: SCANPIX

USA valitsus on otsustanud eraldada Ukraina julgeolekujõudude varustamiseks ja väljaõppeks 116 miljonit dollarit, mis aitaksid paremini valvata ja turvata piiri, teatas neljapäeval ametlikus avalduses Valge Maja.

Abi seas on muu hulgas kuulikindlad vestid, kiivrid, sõidukid, öised- ja soojuskaamerad, raadio- ja inseneritehnika, patrullalused, toiduratsioonid, telgid, radarid ja mundrid.

Ukraina president Petro Porošenko kutsus neljapäeval USA kongressi üles Vene sanktsioonide suhtes kindlaks jääma ning Ukrainale riigi majandus- ning justiitssüsteemi reformimisel abi pakkuma.

Riigipea kutsus Ühendriike üles Venemaad majandussanktsioonidega edasi survestama.

«Palun kongressil luua erifond USA investeeringute ning meie majandus- ning justiitssüsteemi reformide toetuseks,« lisas Ukraina riigipea.

Porošenko sõnul rakendaksid Ühendriikide abi «korrumpeerumata asutused ning uus ametnike põlvkond, garanteerides seega rahastuse eesmärgipärase kasutamise«.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles