Kohver saab ka vangis olles kapost palka

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver Moskva kohtumajas.
Eston Kohver Moskva kohtumajas. Foto: Ekraanitõmmis

Eesti seadus ei näita, milliseid sotsiaalseid tagatisi peaks Venemaal vangistatud kaitsepolitseiametnik Eston Kohver saama, aga kapo otsustas siiski, et Kohvri teenistus jätkub.

Kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp selgitas Postimehele, et Eesti seadus ei reguleeri, millistele sotsiaalsetele tagatistele Kohvril täpselt õigus on.

Seadus ütleb vaid, et hüvitist makstakse politseiametniku hukkumise või töövõimetuse korral, kui see juhtus seoses teenistusülesannete täitmisega.

«Eesti õigus ei reguleeri juhtumeid, mil teenistussuhe oleks võimalik peatada või lõpetada või peatada palga maksmine ametnikult ebaseaduslikult vabaduse võtmisel,» selgitas Puusepp.

Samas näitab seadus, et kui ametnik on arestis või vahi all, siis selleks ajaks peatub tema «avaliku võimu teostamine».

Kohvri puhul ei kehtiks see Puusepa sõnul juba ainuüksi seetõttu, et tema vägivaldne Venemaale viimine ja seal vangis hoidmine on seadusevastane.

«Võttes arvesse, et politseiametniku vabadus võeti Eesti territooriumil teenistusülesannete täitmise ajal ning puudub regulatsioon, mis sellisel juhul teenistussuhteid reguleeriks, oleme seisukohal, et politseiametniku teenistussuhe kaitsepolitseiametis jätkub, mis tähendab, et talle jätkatakse ka palga maksmist,» ütles Puusepp.

Lisaks ütleb seadus, et ametiasutus peab teenistus- ja usaldussuhte raames seisma hea ametniku teenistusalaste huvide eest.

Ka hoolitseb kapo igati Kohvri perekonna eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles