Nestori hinnangul on IRLi populaarsuse kasvu taga varajane valimiskampaania

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikogu esimees ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) liige Eiki Nestor ütles TNS Emori uuringu tulemusi kommenteerides, et Isamaa ja Res Publica Liidu populaarsuse kasv on loogiline, sest nad alustasid oma valimiskampaaniaga kõige varem.

«Märkimisväärne on, et IRL, kes vahepeal näis lootusetult kukkuvat, on end üles upitamas, aga see on ka loogiline. Nad alustasid teistest varem valimiskampaaniaga,» rääkis Nestor. «Varajane start ei pruugi lõpuks olla edukas.»

Nestor ei nõustunud avaldama, millal SDE oma valimiskampaaniaga alustab.

Kolme populaarseima erakonna toetusprotsentidest rääkides lausus ta, et paariprotsendiline erinevus ei tähenda midagi erilist. «Kolme populaarseima partei protsendid ei erinenud ka enne väga palju. Küsitluste juures üks-kaks protsenti on normaalne kõrvalekalle, kuna küsitletavate arv jääb väiksemaks kui valijate arv. Viimane küsitlus nende kolme puhul pole väga erutav. Järgmine kuu võib olla jälle teistpidi.»

Rahvusringäälingu tellitud TNS Emori uuringu kohaselt oli septembris populaarseim partei Reformierakond, mida toetas 27 protsenti küsitletutest. Teisel kohal oli Keskerakond (26 protsenti), millele järgnes SDE (23) ja IRL (18).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles