USA alustas Süürias Islamiriigi vastu suunatud õhurünnakuid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA kaitseministeerium teatas, et USA ja ta liitlased, kaasa arvatud Araabia riigid, alustasid Süürias sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik vastaseid õhurünnakuid.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja viitseadmiral John Kirby sõnas, et rünnakus kasutatakse hävitajaid, pommituslennukeid ning Tomahawk rakette, edastab BBC.

Õhurünnakud on osa USA presidendi Barack Obama poolt heaks kiidetud Islamiriigi hävitamisplaanist.

USA on teinud alates augusti algusest umbes 190 õhurünnakut Iraagis Islamiriigi võitlejate asukohtadele. Nüüd aga alustati sama ka Iraagi naaberriigis Süürias.

Viitseadmiral Adam Kirby kinnitas USA ja liitlased alustasid sõjalist operatsiooni, kuid ei avaldanud detailset informatsiooni.

«Kuna tegemist on käimasoleva operatsiooniga, siis ei saa anda täpseid andmeid,» teatas Kirby.

Sotsisaalmeedias levivatel andmetel on USA õhurünnakud suunatud eelkõige Raqqale, mis on alates 2013. aastast Islamiriigi tähtsaim tugipunkt Ida-Süürias.

Islamiriik on alates möödunud aastast vallutanud laiu alasid Iraagis ja Süürias, kus kuulutati välja oma riik – kalifaat.

USA ja ta liitlased ei nõustunud tegema Islamiriigi vastases operatsioonis koostööd Süüria valitsuse ja president Bashar al-Assadiga.

USA Luure Keskagentuuri (CIA) andmetel on Islamiriigil Iraagis ja Süürias umbes 31 000 võitlejat, kes röövivad lääne kodanikke, hukkavad neid ning ähvardavad kohalikke rahvusvähemusi massitapmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles