HS: vägivaldne kamp tahab Soome laieneda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Black Cobra
Black Cobra Foto: SCANPIX

Äärmiselt vägivaldne tänavajõuk Black Cobra tahab politsei andmetel ka Soome laieneda, kirjutab tänane Helsingin Sanomat.

Taanis sajandivahetuse paiku asutatud ja nüüdseks ka Rootsis tegutsev Black Cobra tegeleb narkootikumide smugeldamise ja müügiga, korraldab rööve ja pressib inimestelt raha välja.

Soome keskkriminaalpolitsei teatel laiendab jõuk oma tegevusvälja jõhkra vägivalla abil, mida on kasutatud tunnistajate, tuletõrjujate ja politseinike vastu.

Taanis on Black Cobral umbes 70 liiget, kes võitlevad Hell's Angelsi vastu Kopenhaageni uimastituru eest. Sisserändajatest koosnev kamp teeb koostööd teiste etniliste jõukude ja Hell's Angelsi rivaali Bandidosega.

Rootsis tegutseb Black Cobra muu hulgas Stockholmis, Malmös ja Göteborgis.

Helsingin Sanomate sõnul on Põhjamaade kuritegelikud jõugud viimastel aastatel oma mõjuvõimu suurendanud, eriti Ida-Euroopasse laienedes. Näiteks Hell's Angels on politsei teatel sel aastal laienenud Leedusse, Lätisse ja alles äsja Eestisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles