Kross: Kohvri advokaadi sõnumitest jääb segaseks, keda ta kaitseb

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross.
Eerik-Niiles Kross. Foto: Peeter Langovits

Julgeolekuanalüütik Eerik-Niiles Krossi sõnul tuleks suhtuda ettevaatlikult kaitsepolitseiametnik Eston Kohvri advokaadi väljaütlemistesse, sest tema jutust jääb segaseks, keda ta kaitseb.

Tänases Postimehes ilmunud intervjuus Kohvri advokaadi Jevgeni Aksjonoviga ütles Vene riigi poolt kapo töötaja kaitsjaks määratud mees, et ei usu kaitsepolitsei versiooni 5. septembril aset leidnud vahejuhtumist. Nimelt kahtleb Aksjonov, et Kohver võeti kinni Eesti territooriumil, sest väidetavalt on Vene julgeolekuteenistusel (FSB) tõendid tema viibimisest teisel pool piiri.

«Hetkel jääb tema sõnumitest segaseks, kas ta kaitseb Kohvrit või FSB-d,» ütles Kross. «Kui advokaat väidab avalikult, et Venemaal olevat «veenvad tõendid» Kohvri «süüs» , siis õõnestab see ju kaitsealuse jalgealust.»  

Kross soovitas suhtuda äärmiselt ettevaatlikult Kohvri juhtumiga seoses Venemaalt tulevatesse teadetesse.

Advokaat ütles tänases Postimehes, et Eesti kaitsepolitsei ja FSB vahel käivad ilmselt Kohvri saatuse üle juba läbirääkimised. Ta ütles, et mida vähem poliitikud või ametnikud praeguses etapis avaldusi teevad, seda parem Kohvrile.

«Kui tõepoolest käivad läbirääkimised Kohvri väljavahetamiseks, siis miks peaks FSB sellest advokaadile rääkima,» sõnas Kross advokaadi väidet kommenteerides. «Kui Venemaa üritab väita, et «eesti poliitikute sõnavõtud» kahjustavad Kohvri olukorda, siis see on samalaadne hoiakule, et «eestlased olid ise oma okupeerimises süüdi».» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles