Reformierakonnaga liitus kaks endist kaitseväe juhatajat

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Endised kaitseväe juhatajad Johannes Kert ja Ants Laaneots astusid täna Reformierakonda.

Erukindral Laaneots oli kaitseväe juhataja aastatel 2006-2011. Hiljem töötas ta eelmise peaministri Andrus Ansipi nõunikuna.

Laaneots on kaks korda Reformierakonna nimekirjas juba kandideerinud: esmalt 1996. ja uuesti eelmisel aastal. Mullustel kohalikel valimistel kogus ta Tartus 893 häält ning osutus selle tulemusega volikokku valituks.

Kindralleitnant Kert oli kaitseväe juhataja aastatel 1996-2000, hiljem on ta pidanud ka kaitseväe juhataja nõuniku, maaväe ülema kohusetäitja ja maaväe ülema ametit ning olnud Eesti sõjaline esindaja NATO ja Euroopa Liidu juures. Praegu töötab ta kaitseministeeriumi nõunikuna.

Nii Kert kui Laaneots nimetasid Reformierakonna teatel oluliseks pöörata rohkem tähelepanu Eesti julgeoleku ja kaitse teemadele. Laaneotsa sõnul suudab vaid laiapõhjaline riigikaitse tagada riikidele nagu Eesti esmase riigi enesekaitsevõimekuse, kuniks rakendub NATO kaitsesüsteem.

Järgmised riigikogu valimised toimuvad Eestis 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles