Eesti keelas Soome vasakäärmuslastel ajutiselt riiki sisenemise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Bäckman 2008. aasta septembris Tallinnas Pronkssõduri juures.
Johan Bäckman 2008. aasta septembris Tallinnas Pronkssõduri juures. Foto: Toomas Huik

Eesti kehtestas vasakäärmusliku Soome Antifašistliku Komitee mitmele liikmele ajutise sissesõidukeelu.

Soome Antifašistliku Komitee liider Johan Bäckman ütles uudisteagentuurile Interfax, et Eesti siseministeerium on kehtestanud ajutise sissesõidukeelu mitmele komitee liikmele, kes tahtsid tulla Eestisse meelt avaldama.

Siseministeeriumi pressiesindaja ütles sisejulgeolekukaalutlustele ja delikaatsete isikuandmete kaitse vajadustele viidates BNSile, et ei saa täpsustada soomlaste arvu, kelle suhtes on rakendatud ajutine sissesõidukeeld.

Bäckman teatas, et komitee kavatseb Eesti siseministeeriumi sisesõidukeelu pärast kohtusse kaevata ning samuti korraldada Helsingis Eesti saatkonna juures protestimeeleavalduse.

Bäckman on korduvalt esinenud Eesti suhtes vaenulike ja stalinliku NSV Liidu käitumist heakskiitvate sõnavõttudega, õigustades küüditamist ja eitades Balti riikide okupeerimist. Kaitsepolitsei on oma aastaraamatus märkinud, et Bäckman määratleb ennast avalikult vasakäärmuslasena ning möönab, et tema seisukohad on pärit Venemaalt.

Laupäeval kella 11 kuni 17 toimub Grenaderide mäel 20. Eesti Relvagrenaderide diviisi veteranide kokkutulek. Soome vasakäärmuslased trahtsid osa võtta selle lähedal toimuvast Öise Vahtkonna poolt korraldatavast miitingust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles