Pakistani üleujutused on võtnud sadu elusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vee alla jäänud Nowshera linn.
Vee alla jäänud Nowshera linn. Foto: SCANPIX

Päästetöötajad ja sõjaväelased üritavad Pakistanis aidata tuhandeid tulvavee meelevalda jäänud inimesi. Riigi ajaloo ühes tõsisemas üleujutuses on juba üle 400 inimohvri, vahendas AFP.

Loode-Pakistanis ja Kashmiri piirkonnas hävisid jätkuvate mussoonvihmade tagajärjel tekkinud tulvades ja maalihetes sajad kodud ja põllulapid, peamine ühendustee Hiinaga on samuti vee all.

«See on Khyber-Pakhtunkhwa provintsi ajaloo kõige hirmsam üleujutus,» teatas regiooni valitsuse esindaja eile. Ametlikult on kinnitus vähemalt 408 üleujutuste ja vihmaga seotud intsidendi ohvri kohta. 150 inimest on veel kadunud, kogu katastroof mõjutab 600 000 inimese elu.

Näiteks Swati orus, kus mullu toimus suuroperatsioon Talibani vastu, on praegu lõksus 2800 suvitajat, keda üritatakse helikopteriga ohututesse paikadesse transportida.

Hukkunute arv jättis varju isegi Islamabadis kolmapäeval toimunud riigi ajaloo suurima lennuõnnetuse, kus sai surma 152 inimest.

Lisaks Loode-Pakistanile on tulvavete tõttu inimesi surma saanud ka riigi edelaosas Balutšistani provintsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles