Kiri nõuab koondamist hüvitist maksmata

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsid tahaksid tõsta sisejulgeolekutöötajate, kaasa arvatud politseinike palku
Sotsid tahaksid tõsta sisejulgeolekutöötajate, kaasa arvatud politseinike palku Foto: Toomas Huik.

Sadu siseministeeriumi haldusalas koondatavaid rahata jätta ähvardanud lause osutus väidetavalt lihtsalt halvasti sõnastatuks.

Siseministeeriumi kantsler Märt Kraft saatis juunis oma haldusala viiele ametile ja sisekaitseakadeemiale kirja, milles palus töötajate arvu vähendamisel eelistada variante, mis võimaldavad vältida koondamistasude maksmist.

Siseministeeriumi pressiesindaja Kristina Leer kinnitas Postimees.ee’le, et jõuametitele läks laiali kiri, kus muu hulgas seisis lause: «Inimeste arvu vähendamisel eelistada variante, mis võimaldab vältida koondamistasude maksmist.»

«See on tõeliselt halvasti sõnastatud, ma olen sellega nõus,» kommenteeris Leer lauset, mis jätab mulje, nagu hakataks ministeeriumi haldusalas inimestele lahkumiseks survet avaldama – et nad lahkuksid nii-öelda «omal soovil».

Tema sõnul ei püüa ministeerium siiski vältida koondamistasude seadusejärgset väljamaksmist.

«Teadupärast meie kõik ametid, eriti politseiamet, on seaduse järelevalvajad. Ei ole mõeldav, et me anname neile seadusevastase korralduse,» lisas Leer.

Ta selgitas, et lause mõte seisneb personalijuhtimises, mitte kindlate suuniste andmises. Leer rääkis, et ministeerium soovib oma haldusalas eelarvekärpe tõttu hoida tühjana need ametikohad, mis hetkel vakantsed on ning mitte võtta juurde töötajaid nende asemele, kes pensionile lähevad.

Krafti kiri oli Leeri sõnul vastukajaks rahandusministeeriumi saadetud määrusele eelarvekärpe vajalikkuse kohta, mille järgimiseks peaks siseministeerium koondama ligi 1000 inimest haldusalast. Leer nentis, et rahandusministeeriumi nõutav kärbe ei ole siseministeeriumi haldusalas mõeldav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles