Kajakate surma põhjusi alles selgitatakse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise nädala lõpus leiti Eesti põhjarannikult umbes paarsada surnud kajakat.
Eelmise nädala lõpus leiti Eesti põhjarannikult umbes paarsada surnud kajakat. Foto: Mihkel Maripuu

Eelmise nädala lõpus Muuga sadama juurest ning mujalt Eesti põhjarannikult leitud umbes paarisaja surnud kajaka hukkumise põhjusi selgitab praegu veterinaar- ja toidulaboratoorium.

Keskkonnainspektsiooni peadirektori asetäitja Olav Avarsalu sõnul leiti paarsada surnud kajakat eelmise nädala lõpul Muuga sadama juurest ning sellest ida poole jäävalt mererannalt kuni Salmistuni välja. Hukkunud linde oli ka Keri ja Aksi saarel ning neli laipa Tallinnas lauluväljaku lähedal mere ääres.

«Üks versioon on praegu, et tegemist võib olla mingi haiguse või viirusega,» ütles Avarsalu. «Kuna hukkunud linnud viidi alles eelmise nädala lõpus veterinaar- ja toidulaborisse, siis täpsed tulemused selguvad sel nädalal. Enne seda on raske midagi öelda.»

Keskkonnainspektsiooni andmetel ei ole surnud kajakaid juurde tulnud.

Avarsalu sõnul tegeleb kajakate hukkumisega praegu veterinaar- ja toidulabor. Kui aga peaks selguma, et tegemist on mingi reostusega, mille tõttu linnud hukka said, siis hakkab toimunut menetlema keskkonnainspektsioon. Praegu ei ole leitud midagi, mis viitaks võimalikule nafta- või muule reostusele.

Veterinaar- ja toiduameti pressiesindaja Rene Pillessoni sõnul võivad kajakate hukkumise põhjused selguda alles järgmisel nädalal.

Jõelähtme vallavalitsusele ning Maardu linnavalitsusele ei ole surnud kajakate kohta teateid tulnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles