Venemaal kuulutati välja eriolukord

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene tuletõrjuja täna Voroneži lähedal asuvas metsas.
Vene tuletõrjuja täna Voroneži lähedal asuvas metsas. Foto: SCANPIX

Venemaa president Dmitri Medvedev kuulutas täna seitsmes riigi regioonis välja eriolukorra viimaste aastakümnete rängimate metsapõlengute tõttu, mis on nõudnud 40 inimese elu.

Vastuseks avalikule kriitikale, et võimud ei reageerinud eelmisel nädalal levinud põlengute võitlemisel piisavalt kiiresti, andis peaminister Vladimir Putin täna kuberneridele korralduse esitada üksikasjalik ülesehitusplaan, kirjutab AFP.

Eriolukorra kuulutas Medvedev välja seitsmes Venemaa regioonis: Mari-Elis, Mordvas, Vladimiris, Voronežis, Moskvas, Nižni Novgorodis ja Rjazanis.

Määrus lubab kohalikel võimudel piirata inimeste juurdepääsu teatud paikadesse, kus nende kohalolek võib põhjustada uusi põlenguid. Samuti tähendab see, et võimudel on voli kasutada relvajõude tulekahjude kustutamiseks ja ennetamiseks.

«Pidage meeles, et iga minema visatud tuletikk võib põhjustada korvamatu katastroofi. See ei ole käibetõde, nii asjad on,» ütles Medvedev telepöördumises. «Meie peamine ülesanne täna on aidata ohvritel naasta normaalse elu juurde.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles