Uus lennundusseadus parandab lennuohutust

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copterline helikopter Tallinna linnahalli juures.
Copterline helikopter Tallinna linnahalli juures. Foto: Mihkel Maripuu

Täna kiitis valitsus heaks majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis ette valmistatud lennundusseaduse ja riigilõivuseaduse muutmise seaduse eelnõu, millega viiakse lennundusalased reeglid paremasse vastavusse rahvusvaheliste nõuetega.


Seaduses täiendatakse lennu- ja kopterivälja lähiümbruse mõisteid. Lähiümbrust puudutava täpsema regulatsiooni lisamine on vajalik seoses lennuvälja kaitsevööndis keelatud tegevuste määratlemisega.



Muudatused tehakse ka seoses tsiviilõhusõidukite registri ümbernimetamisega õhusõidukite registriks ning asutatakse kaitselennunduse õhusõidukite register, mille eesmärk on reguleerida kaitselennunduses riigikaitseks kasutatavate õhusõidukite andmete töötlemist.

Seaduses täiendatakse lennuohutust puudutavaid esmaabi sätteid - täpsustatakse lennundusspetsialistide tervisekontrolli reegleid ja tervisetõendite väljastamist.
Lisandub lennunduse erialakeele oskustaseme testimist puudutav regulatsioon ärilises lennutranspordis, tagamaks lennujuhtide ning pilootide võõrkeele oskuse taseme vastavuse rahvusvahelise tsiviillennundusorganisatsiooni konventsiooni uuendatud standardile.

Arvestades tänast olukorda, kus raadioside pidamise reeglid ei ole siseriiklikult piisavalt ühtlustatud ning vältimaks väärtõlgendusi, kehtestatakse ühtsed reeglid raadiosidele Eesti õhuruumis.

Uues seaduses lisatakse nõuded lennundusjulgestuse korralduseks ja täiendatakse väärtegude koosseisu. Muudatustega täienevad ka lennuameti õigused ja kohustused lennukõlbulikkuse kontrollimisel.
Riikliku järelevalve tõhustamiseks täiendatakse ka väärtegude koosseisu. Samuti täpsustatakse seaduses lennundusjulgestuse korralduslikke aluseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles