Maksumaksjad muretsevad tulumaksu pärast

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasse Lehis.
Lasse Lehis. Foto: Peeter Langovits

Maksumaksjate liidu juhatuse esimees Lasse Lehis ütles, et on mures tulumaksu alandamise peatamise ettepaneku seaduslikkuse pärast.


«Meil on väike kahtluseuss, et tulumaksu alandamisest loobumine võib olla vastuolus põhiseadusega, sest see on seadusesse sisse kirjutatud ja see seadus on juba ka jõustunud,» rääkis Lehis.

Maksumaksjate liit sooviks, et see küsimus oleks kiiresti kohtus ära vaieldud, sest tagantjärele vaidlustamine tekitaks palju segadust. Maamaksuga seoses on üks taoline riigikohtu lahend igal juhul olemas ja selle järgi ei saa lubatud soodustust edasi lükata.

Mis puutub Reformierakonna ettepanekut laste arvuga seotud tulumaksuvabastusest loobumise kohta, siis ütles Lehis, et sel aastal seda kindlasti teha ei saa, küll aga edaspidi. Ta pidas 2000 krooni suurust otsetoetust märksa mõistlikumaks, sest siis saaks raha ka need lapsed, kelle vanematel maksustatav tulu puudub.

Mis kulude kärpimisse puutub, siis riigiasutuste pealt annab Lehise sõnul kokku hoida küll, sest bürokraatia lokkab endiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles