Ohvrite arv Vene metsapõlengutes kerkis 48ni

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud auto Mokhovoje külas, mis jääb pealinnast Moskvast 130 kilomeetri kaugusele.
Põlenud auto Mokhovoje külas, mis jääb pealinnast Moskvast 130 kilomeetri kaugusele. Foto: SCANPIX

Venemaa erinevates regioonides leiti eilse ööpäeva jooksul kaheksa surnukeha ja nii kerkis metsatulekahjude ohvrite arv 48ni.

Eriolukordade ministeeriumi teatel leiti Moskva oblastist kolm, Nižegorodist kaks ning Voroneži, Rjazani ja Ivanovo oblastitest üks hukkunu, vahendas Interfax.

Venemaal möllab praegu vähemalt 813 tulekahju, neist 24 turbaväljadel. Viimase ööpäevaga kustutati 293 metsatulekahju, samas puhkes aga ligi 400 uut.

Kahjutuli on võtnud enda alla umbes 190 000 hektarit.

Eriolukordade ministeeriumi kinnitusel ei saanud möödunud ööl kannatada mitte ükski elamu.
Venemaa peaprokuratuur algatas kriminaalasja Nižegorodi oblasti administratiivkeskuse Nižni Novgorodi ametnike üle, kuna seal on hukkunud vähemalt 21 inimest ning koduta on jäänud 1400 inimest, vahendas RIA Novosti.

Prokuratuuri väitel ei võtnud kohalikud ametivõimud ette mingeid ennetavaid abinõusid.

Nižni Novgorodi elanikud kaebasid juuli lõpus piirkonda külastatud peaministrile Vladimir Putinile, et ametivõimude tegevus on olnud kaootiline ja seda pole koordineeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles