Piirivalve kõrgendatud mereseireks lisajõudu ei kaasa

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve mereseirekeskus.
Piirivalve mereseirekeskus. Foto: Liis Treimann / Postimees

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) jälgib seoses Stockholmi saarestikus toimuva luureoperatsiooniga Eesti merealal toimuvat kõrgendatud tähelepanuga, kuid lisajõude selleks ei kaasa.

«Piirivalve jälgib kõrgendatud tähelepanuga, kas merealal toimub mingeid anomaaliaid. Tegemist on tavapärase vaatlusega, mille hulka kuuluvad nii radarivaatlus, kui ka regulaarsed monitooringulennud. Kõik see on ühtne süsteem,» ütles PPA pressiesindaja Andres Sang Postimehele.

Tema kinnitusel ei ole politsei- ja piirivalveametil plaanis kaasata kõrgendatud mereseiresse täiendavaid lennukeid või piirivalvelaevu. «Teeme tavapärast tööd, kuid jälgime suurema tähelepanuga võimalikke anomaaliaid, mis jäävad väljapoole tavapärast,» lausus Sang.

Ta lisas, et piirivalve tegeleb ainult sellega, mis toimub vee peal. «Nagu igas riigis, tegeleb veepealsete asjade ja merepäästega piirivalve. Sellega, mis toimub veepiirist allpool, tegeleb kaitsevägi,» lisas Sang.

PPAl on võimalik mereseireks kasutada nelja helikopterit ja kolme lennukit. Politsei- ja piirivalveametil on pääste-, seire- ja meditsiinilendudeks kolm suurt helikopterit  AgustaWestland AW139. Lisaks on PPA lennusalgas üks väike kopter Enstrom 480B, kaks lennukit Let L-410UVP, millest üks on varustatud mereseiresüsteemidega ning lennuk Cessna 172R.

Piirivalvelaevu on PPAl kokku viis - PVL-101 Kindral Kurvits, PVL-107 Kõu, PVL-202 Kati, PVL-103 Pikker ja PVL-112 Valve. Politsei- ja piirivalveametil on ka kolm hõljukit. Lisaks on PPA piirkondlikel allüksustel arvukalt väiksemaid piirivalvekaatreid ja mootorpaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles