Mereoperatsioonide ekspert: küllap tugineb Rootsi kindlatele allikatele

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi mereväe Combat Boat 90 Stockholmi saarestikus.
Rootsi mereväe Combat Boat 90 Stockholmi saarestikus. Foto: SCANPIX

Arvestades tehnika ja inimeste hulka, mida Rootsi on panustanud tundmatu veealuse objekti tuvastamiseks, tugineb Rootsi kaitsevägi ilmselt väga tõsiseltvõetavatele allikatele, leiab Balti Kaitsekolledži NATO mereoperatsioonide lektor kaptenleitnant Peeter Ivask.

«Eks need pildid ja kogu Rootsi poolne väljaöeldud operatsiooni põhjus on ka mitme otsaga asi. On raske kommenteerida, sest kõik info, mis on seni saadaval, on tulnud ainult avalikest allikatest,» rääkis ta intervjuus ETV saatele «Välisilm», lisades, et praegu on väga paljuski tegemist spekulatsioonidega, vahendas ERR Uudised.

Kogu loo juures on Ivaski sõnul siiski väga oluline aspekt see, kui suur hulk tehnikat ja inimesi on Rootsi poolelt välja aetud.

«Selle põhjalt julgen arvata, et allikad, millele Rootsi kaitsevägi tuginevad, on vägagi tõsiseltvõtetavad,» märkis ta ja lisas, et poliitikud üritavad samal ajal hirmu ja paanikat ohjeldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles