Leht: Vene naftatankeri NS Concord kapten ootab korraldusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanker NS Concord.
Tanker NS Concord. Foto: twitter

Rootsi rannikuvete lähedal paikneva salapärase tankeri NS Concord kapten ootab emafirmalt edasisi korraldusi, ütles ajaleht Aftonbladet.

NS Concordi teekond 3. oktoobrist eilseni. Allikas:
NS Concordi teekond 3. oktoobrist eilseni. Allikas: Foto: radioscanner.ru

Telefoni teel intervjueeritud kapteni sõnul on laev samas piirkonnas viibinud juba 3. oktoobrist.

Tankeri tegevuse seotust Stockholmi saarestikus otsitava allveelaevaga ei soovinud kapten kommenteerida.

Alust omav ettevõte Novoship teatas eile, et laev ootab lastimiskäsku ja selle liikumises pole midagi kahtlusväärset.

Kompanii omanikuks on omakorda riigiettevõte Sovcomflot, mis on maailma suurimaid naftatranspordifirmasid, kirjutas Rootsi ajaleht Dagens Nyheter.

Sovcomfloti juhib 2000. aastate alguses Vladimir Putin valitsuses transpordiministrina töötanud Sergei Frank. Frank kuulub Venemaa eliiti: tema poeg Gleb on abielus miljardär Gennadi Timtšenko tütrega.

Timtšenko ajas omakorda kokku varanduse naftaettevõttega Gunvor, kuid müüs oma osaluse rootslasest äripartnerile Torbjörn Törnkvistile päev enne seda, kui Ühendriigid lisasid ta sanktsioonidenimekirja seoses Krimmi liidendamisega

Dagens Nyheteri andmetel on Libeeria lipu all seilav tanker võtnud suuna Venemaa Primorski naftasadamasse.

Svenska Dagbladet kirjutas pühapäeval, et tanker on püsinud Stockholmi saarestiku lähistel rahvusvahelistes vetes pea ühel kohal alates kolmapäevast ning tegemist võib olla allveelaeva saatealusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles