Piiriala puhastamine läheb maksma 700 000 eurot

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Vene piir
Eesti-Vene piir Foto: Margus Ansu / Postimees

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) hinnangul läheb piiriala puhastamine maksma umbes 700 000 eurot, mille katab puidu müügist saadav tulu.

RMK kommunikatsioonijuht Katre Ratassepp ütles Postimehele, et keskuse metsakorraldajad on tutvunud riigi omandisse vormistatud umbes 80 kilomeetri pikkuste piiriala lõikudega. «Töö võttis algselt prognoositud ühe nädala asemel kaks, sest ala, mida oli vaja hinnata, osutus suuremaks – kokku käidi läbi ja hinnati puittaimestikku 270 hektaril,» märkis ta.

Tema sõnul pole piiririba laius mitte kõikjal 10 meetrit, kuna piir kulgeb osalt veekogude ehk kolme jõe ja Pihkva järve kallastel. Kohati on piiririba isegi kuni 500, kesmiselt aga 33 meetrit lai.

RMK hinnangul saab ülestöötamist ja puhastamist vajavalt 270 hektari suuruselt alalt 16 500 tihumeetrit puitu. Tööd lähevad Ratassepa sõnul maksma hinnanguliselt 700 000 eurot, mis kaetakse puidu müügist saadavast tulust. Töid teevad RMK koostööpartnerid.

Kommunikatsioonijuhi sõnul alustatakse töödega niipea, kui politsei- ja piirivalveamet alustab piiride tähistamist looduses ehk määratleb ala, mida tuleb puhastada. «Selle töö tegemiseks korraldas PPA hanke, nädal tagasi loodeti nende töödega alustada sel nädalal. RMK töö piiriala ülestöötamiseks ja puhastamiseks hakkab pihta niipea, kui esimesed märgid maas ehk siis loodetavasti samuti juba oktoobri lõpus,» ütles Ratassepp.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja sõnul lõppes märgistamistööde hange eelmisel reedel ning kohe pärast seda hakati ette valmistama lepinguid. «Lähipäevil saavad need allkirjastatud. Siis algavad märgistustööd ning eeldatavalt järgmisel nädalal saab ka RMK reaalsete raietöödega pihta hakata,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles