Kaitseministeerium on ostnud julgeoleku huvides ühe kinnistu

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseministeerium.
Kaitseministeerium. Foto: Peeter Langovits

Kaitseministeerium on viimastel aastatel teinud julgeoleku huvides ühe kinnisvaratehingu, ostes Tallinna kesklinnas ministeeriumihoone kõrval asuva kinnistu.

Kaitseministeerium ostis 2008. aastal Eesti Infotehnoloogia Sihtasutuselt Rävala puiestee 14 asuva kinnistu, kus varem asus IT-kolledži õppehoone, ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Artur Jugaste Postimehele.

Hanke hinnaks kujunes vastavalt kinnisvaraekspertiisi hindamisaktile 74,2 miljonit krooni. Kuna kinnistu kuulus mitte riigile, vaid infotehnoloogia sihtasutusele, tuli hoone soetada vastavalt turuhinnale vastastikusel kokkuleppel.

«Hoone ostmise taga olid lisaks majanduslikele põhjustele ka julgeolekukaalutlused. Vahetult kaitseministeeriumi hoone kõrval asuva kinnistu müümine mõnele kolmandale osapoolele oleks halvendanud kaitseministeeriumi julgeolekut,» lausus Jugaste.

Kaitseministeerium on viimastel aastatel soetanud ka kaitseväe objektide naabruses olevaid krunte, kuid need tehingud polnud seotud mitte julgeolekukaalutlustega, vaid kaitseväe keskpolügooni arendamisega.

«Oleme ostnud eramaaomanikelt mõned keskpolügooni naabermaad, et polügoonil saaks viia läbi väljaõpet ka suuremate õppuste korral ja juhuks kui tulevikus on vaja polügooni suurendada,» sõnas ta.

2008. aastal ostis kaitseministeerium eraisikult Suru külas asuva Sillaotsa kinnistu. Maatükk piirneb polügooniga läänest ja seal asub polügoonile viiv sild.

2008. aastal jäeti kaks varem omanikuta maaüksust Kadrina vallas Mõndavere külas riigi omandisse riigikaitsemaana.

Tänavu andis keskkonnaministeerium valitsuse korraldusega kaitseministeeriumile üle Tapa vallas asuvad Vaarika ja Jõhvika maaüksused.

Kõik need krundid on keskpolügooni vahetus läheduses.

Ligi 12 000 hektari suurune kaitseväe keskpolügoon asub Harjumaal Kuusalu vallas. Keskpolügoon piirneb Lääne-Virumaal asuvate Kadrina ja Tapa valdadega ning Harjumaal asuva Anija vallaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles