Üks USA relvasaadetistest langes pühasõdalaste kätte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitleja osutab Kobane lähistel USA relvasaadetisele, mis oli mõeldud kurdidele.
Islamiriigi võitleja osutab Kobane lähistel USA relvasaadetisele, mis oli mõeldud kurdidele. Foto: SCANPIX

Üks kurdi võitlejatele mõeldud USA relvasaadetistest langes Süüria piirilinna Kobanet piiravate pühasõdalaste kätte, teatas teisipäeval vabaühendus.

USA õhujõud viskasid pühapäeva öösel langevarjude abil pakke relvade, laskemoona ja meditsiinivahenditega kurdidele, kes kaitsevad Kobane linna sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) võitlejate eest.

«Ühe pakkidest sai enda kätte IS ja vastuolulisi teateid on veel ühe kaduma läinud paki suhtes,» lausus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Mõnede allikate andmeil langes IS-i kätte kaks pakki, kuid teiste andmeil hävitasid Ühendriikide lennukid vea ilmsikstulekul ühe neist.

USA keskväejuhatus kinnitas esmaspäeval, et kaduma läks vaid üks 27 pakist ning Ühendriikide õhujõud pommitasid selle puruks.

Internetti üles riputatud videos aga näitasid maskides võitlejad üht sellist väidetavat pakki. «See on uskmatutele heidetud Ameerika abi,» ütles üks võitlejaist, avades rakettide ja granaatidega täidetud puukasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles