Anvelt videointervjuus: peaminister peab Ligi korrale kutsuma

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) aseesimees, justiitsminister Andres Anvelt peab Reformierakonda kuuluva rahandusministri Jürgen Ligi hommikust kommentaari piinlikuks, kuid ei oota, et minister seetõttu ametist lahkuks.

Anvelt ütles Postimehele, et tema meelest on Ligi hommikuse kommentaari tekst võrreldav anonüümse kommentaariga, millel pole liberaalse maailmavaatega mingit pistmist. Tema sõnul kuuleb Euroopas taolisi sõnavõtte vaid väga paremäärmuslikest organisatsioonidest.

Samas kinnitas Anvelt, et ei pea rahandusministri tagasikutsumist vajalikuks. Küll peaks peaminister tema hinnangul võtma väga selge seisukoha ja Ligi korrale kutsuma. «Nagu ka kohtusüsteemis on: inimene alati vajab teist võimalust,» lisas ta.

Ligi nimetas SDE aseesimeest ja haridusministrit Jevgeni Ossinovskit täna hommikul Facebookis sisserändaja pojaks roosast erakonnast. Täna ennelõunal palus ta oma sõnakasutuse pärast vabandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles