Saar: sotsid ootavad peaministrilt Ligi tagasikutsumist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDE peasekretär Indrek Saar.
SDE peasekretär Indrek Saar. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) peasekretäri Indrek Saare sõnul ootab erakond, et peaminister Taavi Rõivas vabastaks reformierakondlasest rahandusministri Jürgen Ligi sobimatute väljaütlemiste pärast ametist.

«Loodan, et peaminister tajub piisavalt selgelt, mida tegelikult Jürgen Ligi selle väljaütlemisega tegi, ja temas on piisavalt otsusekindlust, et Jürgen Ligi valitsusest tagasi kutsuda,» ütles Saar Postimehele ning lisas, et kui peaminister seda ei tee, tuleb otsustada edasised sammud.

Ta märkis, et ükskõik kui tugev võib olla Eesti väline kaitsevõime ja ükskõik kui palju raha kulutatakse sõjalisele kaitsele, pole sellest abi, kui valimistele vastu minnes mängitakse taas kaarti, mis kaht kogukonda vastandab.

Opositsioonilise Keskerakonna fraktsioon teatas täna, et asub koguma Ligi umbusaldusavaldusele allkirju. Ligi väljaütlemine sotsiaaldemokraadist haridusministri Jevgeni Ossinovski aadressil on pälvinud ka Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) poliitikute kriitikat.

Umbusaldusavalduse läbiminekuks peab seda toetama vähemalt 51 riigikogu liiget. IRLil on riigikogus 23 ja Keskerakonnal 20 häält. Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuulub 21 ning Reformierakonda 35 riigikogu saadikut. Kaks parlamendisaadikut - Andres Herkel ja Lembit Kaljuvee - on parteitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles