Ilves: Rõivase ja Ligi otsustest sõltub võimu usaldusväärsus

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Jaanus Lensment / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves nimetas kaasmaalaste alavääristamist lubamatuks ning ütles, et peaminister Taavi Rõivase ja skandaali keskmesse sattunud rahandusminister Jürgen Ligi nüüdsetest otsustest sõltub Eesti täitevvõimu usaldusväärsus.

Ilves kirjutas suhtlusvõrgustikus Facebook, et Eesti valitsuse liige ei saa solvata – ka mitte kogemata – oma kaasmaalasi nende soo, rahvuse ja päritolu tõttu. Teiste selline alavääristamine on meie väärtusruumis tema sõnul lubamatu.

«Rääkisin sel teemal ka peaminister Rõivasega ja rahandusminister Ligiga. Nende praegustest otsustest sõltub Eesti täitevvõimu usaldusväärsus ja seda mitte ainult Eesti siseselt,» ütles ta.

Ilves meenutas ka üleeile Narvas öeldut, mille kohaselt oleks hoolimatus iseenda vastu jagada siin rahvast omadeks ja võõrasteks, olgu aluseks rahvus või maailmavaade. Ühtlasi kinnitas ta, et usub nendesse sõnadesse täna veel rohkem.

Ligi nimetas SDE aseesimeest, haridusminister Jevgeni Ossinovskit täna hommikul Facebookis sisserändaja pojaks roosast erakonnast. Täna ennelõunal palus ta oma sõnakasutuse pärast vabandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles