Tarand: Eestis lahti läinud hüsteeria on täiesti ebakohane

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand.
Indrek Tarand. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Europarlamendi saadik Indrek Tarand avaldas sotsiaalmeedias imestust rahandusminister Jürgen Ligi väljaütlemisest tekkinud skandaali üle ning leiab, et kui Ligi vabandas, tähendab see, et ta sai oma veast aru.

«Frankfurtis Jürgen Ligist ja Jevgeni Ossinovskist mõtiskledes tulin sihukesele järeldusele, et auhaavamist klaariti vanasti omavahel ja juhtus mõndagi. Aga see hüsteeria, mis Eestis lahti on läinud, on täiesti ebakohane,» kirjutas Tarand oma Facebooki kontol.

Tarand avaldas imestust ka selle üle, kuidas Reformierakonna koalitsioonipartner ehk sotsiaaldemokraadid «kilkavad nagu oleks lõppenud nii Ukraina sõda, euroopa majandussurutis ja lõpu õnneliku saanud ka puudega inimeste narritamine töövõime reformiga».

«Nii et lõppkokkuvõttes pean nõustuma peaminister Taavi Rõivasega- ütlus läks halvasti, mees palus vabandust. Tähendab, sai aru oma veast.» Tarand usub, et Ossinovski annab andeks, paremal juhul küsib ka õpetajatele palgaraha juurde ning kõik - edasi tuleb tegeleda põhilisega.

Rahandusminister Jürgen Ligi nimetas täna hommikul Facebookis oma kommentaaris haridusminister Jevgeni Ossinovskit muu hulgas «sisserändaja pojaks roosast erakonnast». Hiljem aga Ligi palus Ossinovskilt vabandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles