Šoigu: metsapõlengud võivad paisata õhku radioaktiivseid aineid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsemaskid pole suitsuse Moskva linnapildis enam mingi haruldus.
Kaitsemaskid pole suitsuse Moskva linnapildis enam mingi haruldus. Foto: SCANPIX

Venemaa eriolukordade minister Sergei Šoigu hoiatas, et metsapõlengute tõttu võib Brjanski oblasti maapinnast paiskuda atmosfääri radioaktiivseid aineid.

Kõnealune piirkonda asub riigi edelaosas, ligi 400 kilomeetri kaugusel Moskvast, vahendas Reuters. Maapinnas olevad radioaktiivsed ained on pärit Tšernobõli tuumajaamas 1986. aastal juhtunud õnnetusest.

Šoigu rääkis telekanalile antud intervjuus, et radioaktiivsed isotoobid võivad koos põlemisest tekkinud kübemetega kerkida ja moodustada uue saastekihi.

Ministri jutu järgi puhkes oblastis kokku kaks tulekahju, mis saadi kiiresti kontrolli alla.

Kui metsapõlengud peaksid radioaktiivseid aineid õhku paiskama, siis Soome meteoroloogiateenistuse oletusel jõuavad need Soome kolme ööpäevaga, vahendas YLE.

Kiirgusohutuskeskuse (STUK) kinnitusel oleksid võimalikud radioaktiivsete ainete kogused tühised, võrreldes neid metsapõlengute tekitatud teiste mürgiste ainetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles