IRL ootab enne Ligi umbusaldamist ära Rõivase otsuse

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi esimees Urmas Reinsalu
IRLi esimees Urmas Reinsalu Foto: Liis Treimann

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ei kiirusta riigikogu keskfraktsiooni kavandatava rahandusminister Jürgen Ligi umbusaldamisega ühinema, vaid soovib esmalt anda võimaluse peaminister Taavi Rõivasele küsimus lahendada.

«Praegu on pall peaminister Rõivase ja Ligi käes ja me ootame nendelt selle küsimuse lahendamist,» vastas IRLi esimees Urmas Reinsalu BNSi küsimusele, kas IRL ühineb keskfraktsiooni kavandatava umbusaldusavaldusega. «Läheneme samm sammult.»

Reformierakonda kuuluv Ligi nimetas neljapäeval oma Facebooki seinal sotsiaaldemokraadist haridus- ja teadusministrit Jevgeni Ossinovskit muu hulgas «sisserändaja pojaks roosast erakonnast». Eile ennelõunal Ligi vabandas Ossinovski ees.

«Rõivas on lubanud lahendada küsimuse kohe pärast Euroopa Ülemkogult naasmist. Arvan, et on mõistlik, kui ta selle küsimuse koos Ligiga õieti lahendab ja kindlasti me tahame neile selle võimaluse anda,» lausus Reinsalu.

Reinsalu sõnul on Ligi jätkamise või lahkumise teema küsimus, «kus meie poole vaatavad mitte ainult Eesti inimesed, ükskõik mis rahvusest nad ka on, vaid ka väga paljud väljapoolt Eestit - nii meie sõbrad kui vaenlased». «Selles küsimuses on kaalul meie usaldusväärsus,» sõnas Reinsalu.

Riigikogu keskfraktsiooni esimees Kadri Simson kutsus reedel IRLi ja sotsiaaldemokraate ühinema haridus- ja teadusministrit Jevgeni Ossinovskit mõnitanud raghandusministrit Jürgen Ligi suhtes kavandatava umbusaldusavaldusega.

«Rahandusminister Jürgen Ligi on oma korduvate poliitiliselt ebakorrektsete ja erinevaid ühiskonnagruppe alavääristavate sõnavõttude tõttu kaotanud täielikult usalduse. Sarnaselt mõtlevaid saadikuid on riigikogu selge enamus ning loodan, et nad väljendavad oma meelsust allkirjaga umbusaldusel,» ütles Simson. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles