Rootsi kroonprintsess ja prints tulevad Eestisse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kroonprintsess Victoria, prints Daniel ja printsess Estelle
Rootsi kroonprintsess Victoria, prints Daniel ja printsess Estelle Foto: SCANPIX

Eestisse tulevad 28.-29. oktoobril visiidile Tema Kuninglik Kõrgus Rootsi kroonprintsess Victoria ja Tema Kuninglik Kõrgus prints Daniel.

Eestit külastatakse sooviga tihendada Eesti-Rootsi vahelist kultuurilist, majanduslikku ja keskkonnaalast koostööd, teatas välisministeerium.

Esimesel päeval, 28. oktoobril kohtuvad kroonprintsess Victoria ja prints Daniel president Toomas Hendrik Ilvese ja proua Evelin Ilvesega. Kuninglik paar osaleb koos peaminister Taavi Rõivasega Rootsi Äriauhindade 2014 üleandmisel Kumu kunstimuuseumis, kus kroonprintsess Victoria esineb lühikese sõnavõtuga.

Samuti asetatakse avaliku tseremoonia käigus lilled parvlaev Estonia hukule pühendatud mälestusmärgi «Katkenud liin» jalamile. Kuninglik paar osaleb Soome lahe ja Läänemere aastale pühendatud «Säästva arengu foorumil 2014» Radisson Blu Hotell Olümpias, kus kroonprintsess Victoria esineb samuti sõnavõtuga.

Visiidi teisel päeval, 29. oktoobril külastatakse Ericsson Eesti ASi. Seejärel suundutakse Tartusse, kus kuninglik paar osaleb Põhjamaade muuseumi etnograafia kogu üleandmisel ning Etnodisaini seminaril Eesti Rahva Muuseumis. Tartus kohtutakse ka Eesti Üliõpilaste Seltsi liikmetega.

Kuningliku paari visiidi lõpetab külaskäik Tartu Ülikooli, kus osaletakse seminaril, mis rõhutab Eesti ja Rootsi pikaajalisi suhteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles