Pildid: meeleavaldus Indiasse lõksu jäänud laevakaitsjate toetuseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sõjaveteranide liidu MTÜ Bastioni eestvedamisel kogunesid täna Tallinnas välisministeeriumi ette paarkümmend meeleavaldajat, et toetada Indias viibivaid Eesti laevakaitsjaid ja avaldada ühtlasi survet Eesti valitsusele aktiivsemaks tegutsemiseks 14 eestlase kodumaale toomiseks.

Külma tuult trotsinud meeleavaldajad väljendasid rahulolematust välisministeeriumi tööga. Laevakaitsjate toetajate hinnangul pole ministeerium piisavalt teinud, et eestlasi Indiast tagasi tuua.

Rohkem kui pool tundi pärast demontratsiooni algust tuli ministeeriumi ette kogunenud inimestega kõnelema välisministeeriumi asekantsler Marina Kaljurand. Kaljuranna sõnul on välisministeerium teinud kõik võimaliku, et 14 mehe kohtuprotsess kiiresti sujuks ning nad Eestisse tulla saaks.

Kaljurand rõhutas, et laevakaitsjate juhtumit ei tohiks võrrelda 2011. aastal Liibanonis röövitud eestlastega, kes vabastati neli kuud pärast kinni võtmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles