Endine spioon pole venelane ja tahab hoopis naasta Peruusse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vicky Pelaez (üleval reas paremalt esimene) ja Juan Lazaro (alumises reas paremalt esimene).
Vicky Pelaez (üleval reas paremalt esimene) ja Juan Lazaro (alumises reas paremalt esimene). Foto: SCANPIX

Üks Ühendriikidest Venemaale välja saadetud spioonidest ei oma Venemaaga mingit sidet ega oska ka vene keelt, kirjutab The Independent.

Juan Lazaro ehk Mihhail Vasenkov teatas oma advokaadi Genesis Peduto kaudu, et ta pole Vene kodanik ega oska vene keelt. Peduto rääkis The Wall Street Journalile, et mees soovib naasta oma endise elu juurde ehk siis sõita Peruusse.

Lazaro elas aastaid tagasi Peruus, kus kohtus oma praeguse abikaasa Vicky Pelaeziga. Naine kuulus samuti Venemaa kasuks spioneerinute gruppi.

USAs läbi viidud kohtuprotsessil juuli alguses tunnistas Lazaro, et töötas Vene luure heaks ja väitis, et Lazaro nimi on väljamõeldis ning et tema õige nimi on Vasenkov.

34 aastat koos elanud Lazaro ja Pelaezi omavaheline vestlus enne USA kohtuhoonesse sisenemist lubab oletada, et naine ei teadnud midagi oma mehe Vene päritolust. Naine oletas, et tema abikaasa on uruguailane.

Nii Lazarol kui Pelaezil on Peruu pass.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles