Reinsalu: loodetavasti ei hakka Kross siseinfot kuritarvitama

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Urmas Reinsalu sõnul käitub Reformierakonda üle läinud Eerik-Niiles Kross loodetavasti aumehena ja ei hakka IRLis saadud siseinfot kuritarvitama.

«Loomulikult oli Eerik-Niiles Kross kõigist meie tegemistest informeeritud, aga ega erakond ei ole vastuluureorganisatsioon, meie poliitika on avalik,» ütles Reinsalu Postimehele. Ta möönis, et Kross teab ka avalikkusele praegu mitte teada olevaid teemasid, näiteks valimiskampaania üksikasju.

Valimiskampaanias ei pea IRL Reinsalu sõnul siiski mingeid muudatusi tegema ning Krossi lahkumine ei tähenda seda, et erakond peaks oma ilmavaatelisi küsimusi või keskset kampaania loogikat ümber mängima.

IRLi aseesimees ja erakonna peaministrikandidaat Juhan Parts avaldas täna arvamust, et Eerik-Niiles Kross ei olnud oma erakonnavahetuse otsuses vaba. Reinsalu märkis, et kui Parts niimoodi ütles, küllap talle siis selline mulje jäi.

«Kui Eerik-Niiles Kross tuli täna hommikul kontorisse, oli liimist lahti. Ma saan temast inimlikult aru, sellised ülehüppamised ei ole inimlikult kerged. Me oleme kõik inimesed,» lausus ta ja lisas, et tal on Krossi lahkumisest inimlikult kahju. «Oled sa poliitik, autojuht või müüja, keegi ei ole ju metallosadest tehtud,» ütles ta.

IRLi peasekretär Tiit Riisalo ütles, et loomulikult ei ole meeldiv teadmine, et koos Krossiga jõuavad Reformierakonnani ka partei väiksed taktikalised kavalused ja nipid, aga kindlasti ei ole see IRLi jaoks fataalne löök. «IRL on vanim erakond endise Nõukogude Liidu territooriumil. Meil on 9000 inimest ja ühe inimese lahkumine ei lammuta erakonda,» lausus ta.

Krossi juba aastaid tundev Riisalo märkis, et ta ei ole isiklikus plaanis tema lahkumise üle solvunud, kuna vabal maal võib iga inimene teha mida tahab ja kuuluda kuhu tahab.

«Ühes korralikus erakonnas on väga palju erinevaid arvamusi väga paljudes küsimustes. Mingites asjades peab olema aga ühel arvamusel, muidu oleks partei kakofooniline inimkogu. Ka mul on paljudes küsimustes peavoolust erinev arvamus, aga see ei ole minus kunagi tekitanud küsimust, et ma peaksin erakonnast lahkuma,» rääkis Riisalo.

Kommenteerides Juhan Partsi arvamust, et Kross ei olnud oma otsuses vaba, ütles Riisalo, et tema ei tea tagamaid, mis Krossi otsust mõjutasid. «Ei oska kommenteerida, mina arvan, et inimesed on oma otsustes vabad. Millised asjaolud seda mõjutavad, ma ei tea,» sõnas Riisalo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles