Elektrita on veel üle 21 000 Eesti Energia kliendi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Äikesetormi tagajärjel oli Eestis kella 16 seisuga elektrita ligi 1660 Eesti Energia alajaama ja 21 500 klienti.

Kõige rohkem on Eesti Energia teatel praegu rikkeid Lääne-Virumaal, kus on elektrita 5657 klienti, Tartumaal on elektrita 4631, Viljandimaal 1680 ja Jõgevamaal 2975 klienti.

Eile õhtul oli äikesetormi tõttu elektrita 3600 alajaama ja 38 000 klienti.

Rikkeid kõrvaldavad kõik Eesti Energia ja partnerite rikkebrigaadid ning töösse on täiendavalt kaasatud ka kõik Eesti Energia Jaotusvõrgu sisemised jõud. Kokku on rikkeid likvideerimas 160 rikkebrigaadi üle Eesti.

Esmajärjekorras kõrvaldatakse ettevõtte teatel keskpinge rikked, millega on seotud suurem arv tarbijaid. Rikete kõrvaldamine toimub järk-järgult ning sõltuvalt rikete raskusest ja ulatusest võib kesta mitu päeva, mõnedes piirkondades lausa nädala lõpuni. Madalpinge rikete likvideerimine võib kesta ka kauem. Seetõttu palub Eesti Energia klientidel varuda kannatust.

Elektrikatkestuste puhul palutakse inimestel varuda joogivett, hoida külmkappi minimaalselt lahti ning hoida mobiiltelefoni akusid erakorraliste kõnede jaoks.

Eesti Energia rikketelefoni 1343 teenindamiseks on kaasatud täiendavad jõud ning kõik Eesti Energia rikketelefonile saabunud teated on fikseeritud. Ettevõte palub korduvalt rikketelefonile mitte helistada, et välistada liinide ummistumist.

Klienditelefon 1545 on ajutiselt suletud, kuna selle teenindajad on samuti suunatud rikkekõnede vastuvõtmisele.

Eesti Energia juhib tähelepanu veel sellele, et tormi tõttu katkenud elektriliinidele ei tohi mitte mingil juhul läheneda ega neid puudutada. Katkenud elektriliinid võivad olla pinge all ja on eluohtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles