Mehhiko ülemkohus nõuab homoabielude tunnustamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnelikud Mehhiko homopaarid
Õnnelikud Mehhiko homopaarid Foto: SCANPIX

Mehhiko ülemkohtus otsustati, et kõik 31 osariiki peavad pealinnas Mexico City’s sõlmitud samasooliste abielusid tunnustama. Samas ei pea osariigid lubama homoabielude sõlmimist oma territooriumil.

Kaks kohtunikku 11st hääletasid otsuse vastu, kuna see rikub nende meelest föderaalsüsteemi harmooniat. Eelmisel nädalal otsustati ülemkohtus, et homoabielude seadustamine pealinnas on põhiseaduslik. Nüüd otsustab kohus, kas lubada homopaaridel ka lapsi adopteerida, vahendab BBC.

Detsembris võeti pealinnas vastu seadus, mis annab homopaaridele täieliku õiguse abielluda ning ka adopteerida. Sellest ajast peale on Mexico City’s sõlmitud sadu homoabielusid. Mexico City oli üks esimesi Ladina-Ameerika linnu, kus samasooliste abielud täielikult seadustati.

Antud seadus sai katoliku kiriku ja konservatiivsete ühingute poolt tugeva kriitikalaine osaliseks. Kui pealinnas on samasooliste abielud igati soositud, siis mujal riigis on vastuolud üpris suured.

Seni on Ladina-Ameerika riikidest samasooliste abielud üleriigiliselt lubatud vaid Uruguays ja Argentinas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles