Saksamaal keelati ametiühingute meelavaldus neonatside tõttu ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa neonats
Saksa neonats Foto: SCANPIX

Hannoveri halduskohus otsustas eile õhtul, et laupäeval võivad neonatsid oma demonstratsiooni korraldada, aga ametiühingu meeleavaldus keelati ära.

Kuigi soovi demonstratsiooni korraldamiseks esitasid mõlemad pooled, lubati toimuda vaid ühel. Alguses keelas linnavolikogu mõlemad meeleavaldused ära, tuues ettekäändeks politseinike väikese arvu.

Kohus aga pidas sellist põhjendust puudulikuks ning otsustas, et 2000 korrakaitsjat peaksid vähemalt ühte demonstratsiooni suutma valvata. Üllataval kombel otsustati aga lubada paremäärmuslastest neonatside meeleavaldus ning keelata ametiühingu demonstratsioon ära, vahendab Welt-Online.

Ametiühing lubas pöörduda kõrgema kohtu poole ning nimetas halduskohtu otsust uskumatuks käitumiseks.

Ametiühingu juhataja Sebastian Wertmüller nimetas eilset aga kodanikuühiskonna jaoks kurvaks päevaks.

Miks just kohus sellise otsuse langetas, seisneb ilmselt meelavaldajate arvus. Nimelt oodatakse neonatside meelavaldusele poole võrra vähem aktiviste kui ametiühingu demonstratsioonile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles