Allikas: Venemaa võib saada esimese Mistrali veel sel kuul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral-klassi kopterikandja Vladivostok.
Mistral-klassi kopterikandja Vladivostok. Foto: SCANPIX

Venemaa võib saada esimese Mistral-klassi kopterikandja veel sel kuul, ütles sõjalisdiplomaatiline allikas täna Vene uudisteagentuurile Interfax.

«Uus kuupäev [kopterikandja] Vladivostoki üleandmiseks on paika pandud. Alus võidakse anda Venemaale üle 27. novembril,» ütles allikas.

Esialgse kokkuleppe kohaselt asub kopterikandja Vladivostok Kroonlinna poole teele 28. novembri esimestel tundidel, saatjaks õppelaev Smolnõi, kuna uuel alusel ei ole veel kõiki vajalikke pardatunnuseid, ütles allikas.

See on «kuupäev, milleni jõuti uute kokkulepete tulemusena», sõnas ta. «Lõplik otsus selles küsimuses on endiselt Prantsuse presidendil.»

Prantsusmaal Venemaa mereväe jaoks ehitatav teine Mistral-klassi helikopterikandja Sevastopol lasti vette reedel Saint Nazaire'i sadamas.

Venemaa riiklik relvaettevõte Rosoboronexport ja Prantsuse ettevõte DCNS allkirjastasid kahe Mistrali ehitamise kokkuleppe 2011. aasta juunis.

Universaalne dessantlaev-kopterikandja Mistral on 199 meetrit pikk ja arendab kiirust üle 18 sõlme.

Meeskonna suuruseks on 177 inimest, alus võib pardale võtta 481 inimest, 13 lahingutanki ja 70 autot. Laeva kopterirühma kuulub 16 lennumasinat, tekile mahub üheaegselt kuus kopterit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles