EELK kirikukogu koguneb uut peapiiskoppi valima

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Põder oli EELK peapiiskop kümme aastat.
Andres Põder oli EELK peapiiskop kümme aastat. Foto: Martin Ilustrumm

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Andres Põder pani laupäeval oma ameti maha ning siirdus emerituuri, mistõttu koguneb kirikukogu teisipäeval ja kolmapäeval, et valida järgmine peapiiskop.

Kirikuvalitsus võttis vastu otsuse arvata 65-aastaseks saanud Andres Põder emerituuri alates 23. novembrist 2014 ja kuni uue peapiiskopi ametisse seadmiseni täidab peapiiskopi ülesandeid piiskop Einar Soone, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Andres Põder andis Einar Soonele hoiule peapiiskopi ametitunnused, ajaloolise saua ja peapiiskopi kuldristi, mis valmistati 1949. aastal.

Tänupalvusest osavõtjad nägid täna ka teist peapiiskopi kullast ametiristi, mille tõi kaasa Välis-Eesti piiskopkonna piiskop Andres Taul ja seda ajaloolist risti kandis esimene eesti piiskop Jakob Kukk, Eestist viis risti Rootsi arvult kolmas piiskop Johan Kõpp.

Andres Põder oli EELK peapiiskop kümme aastat ning järgmine peapiiskop selgub kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles