TASS: Putin kaalub 2018. aastal taas presidendiks kandideerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin.
Vene president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin kaalub võimalust kandideerida 2018. aastal neljandat korda riigipeaks, mis pikendaks tema võimuaega 2024. aastani, edastas täna uudisteagentuur TASS.

«Jah, minu uuesti kandideerimise võimalus on olemas. Kas see ka teoks saab, seda ma veel ei tea,» ütles Putin agentuurile.

President seletas, et ehkki põhiseadus lubab tal veel üheks ametiajaks kandideerida, ei tähenda see absoluutselt, et ma sellise otsuse teen. Ma lähtun üldisest kontekstist, oma sisetundest, meeleolust.

«Kas tõesti on vaja sellele praegu mõelda? 2014. aasta ei ole veel möödas ja teie räägite juba 2018. aastast,» ütles Putin, kuid lisas, et ei kavatse igaveseks presidendiks jääda.

«Ei, see oleks riigi jaoks vale, see oleks kahjulik ja minul seda vaja ei ole.»

Vene põhiseadus lubab presidendil võimul olla kaks ametiaega järjest. Putin vahetas pärast esimese kahe ametiaja lõppu 2008. aastal kohad Dmitri Medvedeviga ja hakkas peaministriks, et seejärel taas presidendiametisse naasta.

Putin on praegu 62 aastat vana, 2024. aastal oleks ta 72-aastane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles