Venemaa toetab ÜRO Julgeolekunõukogus Palestiina riiki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiinlased Läänekaldal Petlemma linnas meelt avaldamas.
Palestiinlased Läänekaldal Petlemma linnas meelt avaldamas. Foto: SCANPIX

Venemaa on lubanud toetada ÜRO Julgeolekunõukogus Palestiina riigi loomise resolutsioonikava, kuid ei saa välistada, et USA sellele veto paneb, ütles asevälisminister Mihhail Bogdanov Interfaxile.

«Sellest resolutsioonist võib saada Palestiina-Iisraeli kõneluste taasalustamise hüppelaud. Seetõttu on Venemaa valmis seda resolutsiooni toetama, kui see hääletusele pannakse,» seletas asevälisminister ning presidendi erisaadik Lähis-Idas ja Aafrikas.

«Paraku sai mainitud Palestiina eelnõule Iisraeli ja USA poolt osaks vaenulik vastuvõtt,» lisas ta. «Seega ei saa välistada, et kui eelnõu hääletusele pannakse, kasutab USA vetoõigust, mis muudab olukorra üksnes veel keerulisemaks.»

Bogdanovi sõnul on Palestiina öelnud, et kui resolutsioon ÜRO Julgeolekunõukogus läbi ei lähe, hakkab ta taotlema mitmesuguste rahvusvaheliste organisatsioonide, muu hulgas Rahvusvahelise Kriminaalkohtu liikmesust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles