Põlvamaal hukkus kahe auto kokkupõrkes noormees

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii Mikitamäe vallas
Avarii Mikitamäe vallas Foto: Jürgen Puistaja / Kanal 2

Põlvamaal Mikitamäe vallas juhtus pühapäeva õhtul raske liiklusõnnetus, kus kahe sõiduauto kokkupõrkes hukkus 20-aastane kohalik noormees.

Politsei sai teate Põlvamaal Tartu-Räpina-Värska tee 79. kilomeetril juhtunud raskest liiklusõnnetusest õhtul kella 19.23 ajal. Esialgsetel andmetel liikus Audi 100, mida juhtis 20-aastane Tanel, Värskast Räpina suunas ning sattus lauges vasakkurvis lörtsisel teepervel külglibisemisse. Audi kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkus kokku Räpina suunast vastu tulnud Volkswagen Pologa, mida juhtis 67-aastane Märt, teatas Lõuna prefektuur.

Sõidukite kokkupõrkes hukkus Audit juhtinud 20-aastane kohalik noormees. Volkswageni juht sai viga ja ta viidi haiglasse. Mõlemas sõidukis olid ainult nende juhid. Politsei selgitas, et mõlema auto juhid kasutasid nõuetekohaselt turvavarustust, ka vastasid mõlema sõiduki rehvid nõuetele.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, et tee- ja ilmaolud on võrreldes senise harjumuspärase sügisese ajaga oluliselt muutunud, mistõttu tuleb autojuhtidel oma sõiduvõtted vastavaks kohandada. «Väike valearvestus oma sõiduoskuste osas, liiguljalt valitud sõidukiirus või libedusohu alahindamine on riskantne igale liiklejale. Kusjuures oht realiseerub pea alati seal, kus seda enamasti üldse ei oodata,» kirjeldas operatiivjuht. Ta lisas, et kõige selle kõrval on oluliselt määravaks oludele vastavate rehvide kasutamine. «Kui külglibisemisse sattumist ennetada, siis seda ennekõike just rooli taga istuva autojuhi sõiduvõtete ja heade rehvide koosmõjul,» lisas Virk.

Liiklusõnnetuse täpsemate asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles