USA suursaadik: sanktsioonide kehtimine sõltub Moskva sammudest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suursaadik Venemaal John Tefft
USA suursaadik Venemaal John Tefft Foto: SCANPIX

Venemaale kehtestatud USA sanktsioonide tühistamine sõltub suuresti Moskva edasistest sammudest, ütles Ühendriikide uus suursaadik Moskvas John Tefft.

«Ma ei tea. Vastus sellele küsimusele sõltub Venemaa võimude tegevusest - neil tuleb vastu võtta otsused, mis võivad seda olukorda mõjutada,» ütles suursaadik esmaspäeval ajalehes Kommersant ilmuvas intervjuus, vastates küsimusele, kui kaua USA sanktsioonid võivad kehtida.

«Kui me saame liikuda edasi Minski kokkulepete täitmise osas, siis me näeme ka positiivseid samme sellel suunal (sanktsioonide muutmises),» sõnas Tefft.

Suursaadik ütles, et Minski kokkulepete 12 punktist ei ole mitmeid seni täidetud.

«Inimesed tulistavad seniajani.  OSCE (Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon) avaldas andmed Vene raske sõjatehnika kohalolekust konfliktitsoonis. See tuleb lõpetada. Kui me saame lahendada need küsimused, lahenevad ka teised,» ütles Tefft.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles