Ukraina sõdur avaldas video varemetes Donetski lennujaamast

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski lennujaam
Donetski lennujaam Foto: SCANPIX

Üks Ukraina sõdur postitas täna Youtube’i video Donetski lennujaamast, mis on viimastel kuudel olnud Kiievi vägede ja separatistide vaheliste kokkupõrgete keskpunktiks.

Lennujaama renoveeriti natuke rohkem kui kaks aastat tagasi ning see läks maksma umbes 600 miljonit eurot. Värskest videost on näha aga, et uhkest lennujaamast on alles vaid rusuhunnik, vahendas Kyiv Post.

Sõdur selgitab video alguses neljanda korruse aknast avanevat vaadet. «Siin ees näete torni, see on meie oma. Paremal on tuletõrjedepoo. See on terroristide käes,» räägib ta.

«Siin on näha üks neljanda korruse kontor. See on nüüd meie kontor. Nagu näete, siis Vene suurtükid on teinud meile suurepärase ventilatsiooni,» naljatab ta katuses haigutavaid auke filmides.

«Kõik on katki, astudes tuleb ettevaatlik olla. Seal võib olla nii lõhkekehasid kui teravaid esemeid,» ütleb ta lennujaama keskmist osa näidates.

«Kaugemal on näha ooteruumi. Suurt, rusudes ooteruumi. Eemal on näha metroo ja teisi hooneid. Kui tunnete, et teil on raske kontoris töötada – me tuleme teie juurde,» lausus ta lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles