Saare sõnul SDE enne valimistulemusi koalitsioone moodustama ei hakka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar ja Sven Mikser.
Indrek Saar ja Sven Mikser. Foto: Toomas Huik / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) peasekretär Indrek Saar ütles kommentaariks erakonnakaaslasest riigikogu liikme Jaak Alliku mõttele sotside ja Keskerakonna liidust Ida-Virumaa probleemide lahendamiseks, et SDE enne valimistulemuste selgumist koalitsioone moodustama ei hakka.

«Kindlasti on tõsi, et sotsiaalmajanduslikus programmis on Keskerakonnal meiega mitmeid sarnaseid seisukohti,» ütles Saar BNSile.

Samas on tema sõnul isikliku ja kohaliku omavalitsuse rahakoti segiajamine Keskerakonnale sügavalt omane nii Tallinnas kui ka mitmetes Ida-Viru omavalitsustes ja seda ei ole võimalik aktsepteerida.

«Enne seda, kui nad selles plaanis on teinud läbi suuremat sorti sisemise puhastuse, on mul küll väga raske ette kujutada nendega ühist valitsemist,» sõnas Saar.

Riigikogu SDE fraktsiooni liige Jaak Allik ütles teisipäeval ajalehes Põhjarannik ilmunud arvamusloos, et

«Olles üle paarikümne aasta näinud Eesti poliitikat ja tipp-poliitikuid üsna lähedalt, olen jõudnud kindlale veendumusele, et Ida-Virumaa ja idavirulaste elus saaksid käegakatsutavad muutused toimuda vaid juhul, kui valijad laseksid sotsidel ja Keskerakonnal seljad kokku panna ning vastutust jagama hakata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles