Aseminister: Ukraina blokiväline staatus pole enam valikuvõimalus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal toodetud tank T-72, millel puuduvad tunnusmärgid, vurab mööda talvist teed Donetski oblastis Kieviski piirkonnas 26. nvoembril.
Venemaal toodetud tank T-72, millel puuduvad tunnusmärgid, vurab mööda talvist teed Donetski oblastis Kieviski piirkonnas 26. nvoembril. Foto: SCANPIX

Ukraina blokiväline staatus pole enam riigi jaoks valikuvõimalus, ütles Ukraina asevälisminister Danõlo Lubkivski reedel.

«Ukraina ei saa endale lubada blokivälise riigi staatust ja ainult oma probleemidega tegelemist. Oleme niivõrd suur Euroopa riik, et ei saa endale lubada eraldiseismist Euroopa ruumist,» ütles Lubkivski.

Tema sõnul tuleb Ukraina edasise arengu võimaluste määramiseks selgelt hinnata praegusi sündmusi.

Tänapäeva Venemaa «on Ukraina vaenlane ja agressor, kes kannustab rahvusvahelist terrorismi, survestab Ukrainat [riigi] idaosas toimuva konfliktiga ja see režiim on okupeerinud meie territooriume,» ütles asevälisminister.

«Taolised selged hinnangud aitavad tuvastada meie väljavaateid,» lisas Lubkivski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles