Vene saatkond: Krimmis ei kiusata tatarlasi taga

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa saatkond Tallinnas.
Venemaa saatkond Tallinnas. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Venemaa saatkond Tallinnas vaidles vastu välisminister Keit Pentus-Rosimannusele ja teatas, et Krimmis ei kiusata tatarlasi taga.

Pentus-Rosimannus kritiseeris eilses välisministeeriumi pressiteates annekteeritud Krimmis 14. septembril toimunud niinimetatud kohalikke valimisi. «Niinimetatud valimiste korraldamine ei muuda status quo'd. Põlisrahva krimmitatarlaste ja teiste vähemuste ning haavatavate gruppide tagakiusamised ning inimõiguste rikkumised tuleb registreerida missiooni poolt,» ütles välisminister.

Vene saatkond kritiseeris täna avaldatud pressiteates Eesti välisministri sõnu, teatades, et Venemaal austatakse kõigi kodanike õigusi ja vabadusi, kaasa arvatud õigust oma kultuurile ja traditsioonidele.

«Sellel eesmärgil on Vene Föderatsiooni president allkirjastanud seaduse krimmitatari rahva rehabiliteerimisest, samuti on Krimmis kehtestatud kolm ametlikku keelt, teiste seas ka krimmitatari keel,» seisab Vene saatkonna avalduses.

Vene väed hõivasid tänavu kevadtalvel Krimmi ja kevadel liideti Ukrainale kuuluv Krimmi poolsaar rahvusvahelise õiguse vastaselt Venemaa koosseisu. Rahvusvaheline üldsus ei tunnusta Krimmi annekteerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles