Parek: 20. august on eneseületamise päev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lagle Parek
Lagle Parek Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

20. august võiks sümboliseerida eneseületust ja ühise eesmärgi nimel ego mahasurumist, leiab Nõukogude aja teisitimõtleja ja ekspoliitik Lagle Parek.

«20. augusti tähistamise üks tähtsamaid sõnumeid võiks olla, et üheskoos, kui on rasked ja keerulised hetked, siis me suudame maha suruda oma ego ja otsida koos väljapääsu,» sõnas Parek.

Tema sõnul tähistas öö kui Ülemnõukogu ja Eesti Kongress saavutasid kokkuleppe ja valiti Põhiseaduse Assamblee,  eneseületamist. Seda päeva meenutades tuleks Pareki meelest unustada kõik tülid ja meenutada, et ühtset põhieesmärki on teatud hetkedel oma egodest tähtsamaks peetud.

Parek rääkis, et ERSP esimest suurkogu tähistatakse samuti 20. augustil, see peeti 1988. aastal.

«Meil on oma traditsioonid. Selle aastapäevi oleme tähistanud, kui on viies, kümnes, 15. ja 20. aastapäev olnud,» rääkis ta oma taasiseseisvumispäeva tegemistest.

Parek polnud 20. augustit kunagi tõsiselt tähistanud enne seda kui presidendiks sai Toomas Hendrik Ilves. «Tema tähistab seda siis Kadriorus ja seal ma olen käinud neil vastuvõttudel,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles