Urmas Viilma: «Üksikisiku vabadusjumal hakkab valitsema.»

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastne peapiiskop Urmas Viilma toomkirikus: «Küsimus on selles, kas kõike seda, mida lubab seadus, lubab ka Jumal.»
Vastne peapiiskop Urmas Viilma toomkirikus: «Küsimus on selles, kas kõike seda, mida lubab seadus, lubab ka Jumal.» Foto: Mihkel Maripuu

Luterliku kiriku uus peapiiskop tõdeb aastale joont alla tõmmates, et kui elu on hea, hakatakse tegema otsuseid, mis toetavad meie mugavust ja mandumist ja hedonistlikku elustiili.

Kui iseloomustada Urmas Viilmad (41), Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku kolm nädalat tagasi valitud uut peapiiskoppi, siis kindlasti nii: pikkust 191 cm, hääl bass, jutt loogiliselt argumenteeritud ja vaimuliku kohta isegi ebamaiselt maine. Näiteks:

«Kui on ainult kuningad,» ta viitab siin meile kõigile, kes me tunneme, et nüüdsel ajal istume oma vabaduste ja õigustega igaüks justkui troonil, «ja ei ole ühtegi alamat enam, kui kõik on autoriteedid, siis lõpuks tähendab see piltlikult öeldes üksteise kõri kallale minekut.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles