Politoloog: küsimused Putinile olid tiba teravamad kui varasemalt

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli politoloog Karmo Tüür
Tartu Ülikooli politoloog Karmo Tüür Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

«Küsimused, nagu arvata oli, on seekord tiba teravamad kui varasematel aastatel, aga see oli ootuspärane, sest Venemaa olukord on ka tiba teistsugune kui varem,» tõdes politoloog Karmo Tüür.

Positiivne üllatus Tüüri hinnangul see, et pressikonverentsile lubati küsimust esitama ka üks Ukraina ajakirjanik, kes küsis väga terava küsimuse, vahendab ERRi uudisteportaal Vikerraadio saatele «Uudis+» antud intervjuud.

«Ta sisuliselt süüdistas Putinit karistusoperatsiooni läbiviimises Ida-Ukrainas ja küsis, mida tal on öelda hukkunutele,» ütles Tüür ja nentis samas, et vastus oli tavapärane Vene retoorika. «Aga see fakt iseenesest, et lubati selline küsimus sisse, on positiivne, ükskõik, kas seda tuleks tõlgendada kui lihtsalt järjekordset elementi infosõjas või mitte, aga igal juhul fakt kui selline on hea,» selgitas Tüür.

Kõige avardavam küsimus-vastus oli tema sõnul aga see, kui üks Venemaa ajakirjanik küsis Putinilt, kas poleks aus tunnistada, et kõik praegu toimuv on tasu Krimmi eest ehk Venemaa on ise selles süüdi.

Enamik küsimustest ja ajakirjanikest olid Tüüri sõnul siiski kontrollitud, ent teravate küsimuste olemasolu näitab seda, et olukord on muutunud ja seetõttu on ka ajakirjanikud sunnitud olema avameelsemad ja küsima teravamalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles