Kapo juht: ju siis Puusepp tõesti nurjas kaitsepolitsei operatsiooni

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapo peadirektor Arnold Sinisalu.
Kapo peadirektor Arnold Sinisalu. Foto: Sander Ilvest

KGB ja Eesti kaitsepolitsei endise töötaja Uno Puusepa väited Vene telesaates vastavad vähemalt osaliselt tõele, selgub kaitsepolitseiameti peadirektori Arnold Sinisalu jutust.

Üks konkreetne väide puudutas Aegviidus asuvat maja, mida läbivat optilist kaablit mööda kulgenud «šifreeritud diplomaatiline side Venemaa saatkonnast», Puusepa väitel paigaldati CIA, NSA ja kapo ühisoperatsiooni käigus sinna spetsiaalne tehnika andmeside jälgimiseks, Puusepp aga teavitanud Venemaad ja salastatud kanal olla suletud, vahendas ERR Uudised.

«Ma saan kinnitada, et jah, oli selline operatsioon, aga rohkem ma ei saa kahjuks rääkida, selle sisu ja eesmärk on endiselt saladus, tagantjärele võib öelda, et ju ta siis selle nurjas,» tõdes Sinisalu ETV saates «Kahekõne».

Kokkuvõttes märkis ta telekanali NTV saate «Meie mees Tallinnas» kohta, et see rikkus üht põhilist julgeolekuasutuste tööpõhimõtet.

«Loodetavasti ükski minu järeltulija selles ametis ei tee seda ja mina kohe kindlasti ei tee – meie selliseid filme tegema ei hakka, see, et oma salajane kaastöötaja välja tuua ja temaga selline lavastus teha, on ühe põhilise printsiibi rikkumine,» rääkis Sinisalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles