Ilmaprognoosija Marko Kaasiku sõnul tulevad jõulud lumised

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihm ja lörts asenduvad hiljemalt esmaspäeval lumega, järgmist lumesadu on oodata kolmapäeval.
Vihm ja lörts asenduvad hiljemalt esmaspäeval lumega, järgmist lumesadu on oodata kolmapäeval. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartus on täna, reedel, hommikust saadik vihma ladistanud, kuid ilm on muutumas ning valgete jõulude prognoos on saanud kinnitust, teatas pikaajalisi ilmaprognoose tegev keskkonnafüüsik Marko Kaasik.

«Praegustel andmetel liigub madalrõhkkond esmaspäeval otse üle Eesti, mitte põhja poolt «riivates» nagu senised,» ütles ta. Madalrõhkkond toob kerged külmakraadid ja lume.

Kolmapäeval järgneb teine madalrõhkkond, mis toob uue mõõduka lumesaju suuremas osas Eestis.

Pärast seda võib saabuda kõrgrõhuhari ligi 15-kraadise külmaga, aga see on juba liiga kauge tulevik täpseks prognoosimiseks.

Marko Kaasiku sõnul võib arvatavate sajuhulkade järgi meil tuleval nädalal maha jääda 10–15 sentimeetrit lund, aga kohati pole välistatud ka tõsisem lumeuputus.

Pikaajaline prognoos näitab, et ilmad jäävad ebastabiilseks. See tähendab, et Tartu maratoni korraldajatel ei tule ilmselt lihtne talv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles