Kiiev tahab lõpetada MH17 õnnetuse uurimise järgmise aasta jooksul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees hoiab käes mänguasja, mis leiti Malaisia lennuki Boeing 777 (MH17) rusudest Donbassis.
Mees hoiab käes mänguasja, mis leiti Malaisia lennuki Boeing 777 (MH17) rusudest Donbassis. Foto: SCANPIX

Ukraina võimud tahavad lõpetada Malaisia reisilennuki õnnetuse uurimise järgmisel aastal, kuid tingimusel, et uurijad saavad piirkonnas oma töö lõpule viia, teatas Ukraina julgeolekuteenistuse juurdlusosakonna ülem Vassõl Vovk reedel.

«Loodetavasti lõpetatakse uurimine järgmise aasta jooksul, kuid palju sõltub olukorrast riigi idaosas, kus elavad või viibivad enamik õnnetuse pealtnägijatest,» ütles Vovk briifingul.

Juurdlusosakonna ülema sõnul on paljude pealtnägijate avaldused veel kogumata ning seetõttu on ka juurdlus nii kaua veninud.

«Nii kaua, kui õnnetuskohas tegutsevad terroriorganisatsioonid, on juurdlus raskendatud, kuid mitte füüsiliste asitõendite - me oleme juba kõik üles korjanud, mis võimalik -, vaid pealtnägijate avalduste ärakuulamise suhtes,» sõnas Vovk.

Praeguseks ülekuulatud pealtnägijad on tunnistajakaitse alla võetud, lisas ta.

Vovki sõnul leiti allakukkunud Boeingu reisijate kehadest metallosi, mis ei pärinenud lennukist.

Ida-Ukraina kohal 17. juulil Malaisia riikliku lennufirma lennuga MH17  juhtunud tragöödias sai surma 298 inimest, kellest 193 olid hollandlased.

Hollandi lennuohutusameti (OVV) esialgne raport ei ütle otsesõnu, et lennuk tulistati alla pind-õhk-tüüpi raketiga, kuid raporti leiud viitavad sellele järeldusele.

Ukraina ja lääneriigid süüdistavad lennuki allatulistamises separatiste ja nendele raketisüsteemide andmises Venemaad. Moskva ja separatistid eitavad süüdistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles